KIRCAALİ FORUM -КЪРДЖАЛИ ФОРУМ
Eylül 07, 2010, 04:10:11 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: KIRCAALİ FORUMA HOŞGELDİNİZ

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Üzeyir Üzeyirov: Bulgaristan federal yapı ile yönetilmeli  (Okunma Sayısı 624 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TunaBeyi
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« : Mart 09, 2010, 10:29:00 ÖS »

Aşağıda röpotajın hem Bulgarca orijinal metni hem de google translate ile yapılmış çevirisi var. Ben bu sözlerin cidden söylendiğine dahi inanmak istemiyorum. 1 Nisan şakası gibi bir şey. Sn.Üzeyirov bu forumun üyesi. Röportajda adı geçen Adem beyde. Yorum yaparlarsa bizde gerçeği onlardan öğrenmek isteriz.

Не празнувам Трети март, не признавам този празник. Ще се кандидатирам за президент, а брат ми Али ще ми е вицепрезидент. България трябва да стане федеративна република и тогава ще върнем старото турско име на Търговище – Ески Джумая. “Аз съм българче” няма място в училище, иначе да учим и “Аз съм турче”. Против съм смесените бракове, доказано е, че са вредни. В България се извършва геноцид над турците – същият като Арменския геноцид в Турция. Горд съм, че съм наследник на най-великата империя в света – Османската. Тези откровения принадлежат на един от скандалните братя Юзеирови – Юзеир, който въпреки белгийското си гражданство, претендира за овладяване на българската държава. Наскоро той обяви, че ще създава нова партия с абревиатура ОТОМАН. В нея включил и по един източноправославен християнин, католик, арменец и … кришнар, за да може да я регистрира. Ако не му я признаят обаче, вече е подготвил документи за трета. И с нея ще атакува съда. Ще пробва, докато си направи партия. Обича да ходи с фес, допълнен с френски костюм и английски чепици.

Г-н Юзеиров, ще празнувате ли утре?
Какво да празнувам?

Трети март, националният празник на България.
Не, аз не го празнувам. Дори не го признавам за национален празник. Това не може да бъде празник – една държава да празнува освобождението от друга държава. Всичко друго, но не и точно това. Досега беше Девети септември, преди това беше друго. Всяка правителство променя националния празник.

Пак не разбрах, защо няма да отбележите националния празник?
Да ви кажа, в Белгия празнуваме на втори юли, мисля, че беше, националната независимост. Защо не празнуваме националната независимост? Защо празнуваме освобождението от отоманско иго? Защо не празнуваме някой друг празник?

Какво се случва с новата партия ОТОМАН, за чието предстоящо учредяване научихме вчера? Да припомним на читателите, че това име е абревиатура на Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък.
Да, ние работим по въпроса. Обявили сме учредителната декларация на Инициативния комитет. Тя излезе във в. “Дума” на 24 февруари.

Защо точно във в. “Дума”?
Ами другите отказаха.

Платихте ли си за публикацията?
Разбира се, има си такси.

Защо опитвате с нова партия, след като имате горчивия опит с нерегестрирания Мюсюлмандемократичен съюз?
Не, това не е опит. Това е ефективно изградена партия, която е учредена на учредително събрание (говори за Мюсюлмандемократичния съюз – б .а.), но понеже премиерът, президентът и водещи лица в страната се изявиха предварително, че е противоконституционна и не очакваме регистрация (за нея, МДС – б.а.) от съдебните органи в страната, понеже направо им заповядаха – не я регистрирайте. А и СГС протаква нещата, търси малки проблеми, пропуски. Затова решихме да създадем втора организация, която да бъде по-либерална, по-отворена за общностите, за етносите и избрахме това име – Обединение. В нея има представители на различни религии и етнически групи.

Какво означава, че ще бъде по-отворена и либерална? Бяхте афиширали Мюсюлмандемократичния съюз като “сдружение на личности, приели морално-етичните норми на исляма”. Вече не ги ли приемате?
Точно това притесни нашите граждани, сънародниците от други религии и етноси и те казаха, че това е точно мюсюлманска партия. Затова точно тази дума “ислям” я няма сега, вече има толерантност, отговорност, алтернатива. Тях ги сложихме на нейно място, но по принцип уставът ни е същият.

Защо си избрахте Мендерес Кунгюн за партньор?
Кой е казал, че сме съдружници с Мендерес Кунгюн?

Той съобщи за новата партия пред БНР, оттам изтече информацията.
Това е негово твърдение. Той не фигурира в учредителната декларация, няма го дори сред нашите членове. Дори не е в Инициативния комитет. Абсолютно няма никакво участие.

А кой участва във вашата нова организация?
Ние сме учредителите – аз съм учредител № 1, брат ми е учредител № 2. В Инициативния комитет са майка ми, сестра ми, наши съмишленици, хора, тясно свързани с нашата идея.

Тя тази партия малко семейна ми се струва… Само роднини ли сте в нея?
Не, имаме и чужди хора в нея, но ние сме първите, ние сме инициаторите. Около първите 15 човека са наши много близки съратници – роднини.

Колко общо са учредителите?
51.

Има ли между тях етнически българин, евреин, арменец?
Да. Имаме един българин, един евреин, един Харе Кришна. Аз даже не я познавам тази религия.

И кришнар сте си взели.
Да, имаме кришнар, католик и източноправославен. По един са, но имаме. Те са в тези 51 човека. А вече имаме към 600 членове, подали декларация и заявление. Вече там абсолютно не поставяме расова, полова или религиозна принадлежност. Там вече не можем да кажем какви са тези 600 човека – дали са евреи, дали са мюсюлмани или християни. Просто това е декларация, в която заявяват, че искат да са членове на ОТОМАН.

Самото име на партията също навява определени асоциации.
Всеки каквото иска. Ние събрахме тези думи и се получи така.

Не е търсено нарочно името, а случайно се получила точно тази абревиатура?
Да. Нас ни интересуваше думата Обединение, защото България е многонационална държава, ние сме един букет от нации, етноси и религиозни представители. Толерантността е много важна.

Не се ли притеснявате, че ОТОМАН може да последва съдбата на Мюсюлмандемократичния съюз?
Притесняваме се, затова сме готови с трета партия. Паралелно подготвяме документите за трета партия.

Айде… Колко партии ще направите, г-н Юзеиров?
Докато регистрираме партия.

Коя е третата?
Нека да остане за момента в тайна. Сега готвим ОТОМАН. При отказ, веднага регистрираме третата.

Преди време пред “Всеки ден” бяхте казал, че ако не се регистрира МДС, ще създадете партия на антихристите. Натам ли сте тръгнали?
Не, това беше шега.

Като гледам с какво темпо работите, хич не ми изглежда шега. Защо ви трябва партия?
Абсолютно. Искаме да се кандидатираме за президентските избори.

А!
И имаме вече кандидат за президент и за вицепрезидент.

Кои са тези хора?
Юзеир Юзеиров е кандидат за президент.

Вие? А брат ви Али сигурно е вицепрезидентът?
Аз съм кандидат за президент, а брат ми е кандидат за вицепрезидент.

Доста сериозно намерение.
Разбира се.

Да нямате проблем с гражданството? Нали знаете, че именно това препъна няколко кандидати за държавен глава – Георги Пирински бе принуден да се оттегли, плахата заявка на Сергей Станишев също бе посрещната на нож, понеже не е роден в България?
Значи, аз съм гражданин на европейска държава, това не е проблем. Аз съм гражданин на Кралство Белгия.

Проблем е. Особено ако и в момента сте гражданин на Кралство Белгия?
Да. Ако е проблем, ще се дистанцирам от белгийското гражданство, но ще се кандидатирам на следващите президентски избори в Република България.

А на местните избори ще участвате ли?
Разбира се, разбира се. Президентските избори ще бъдат барометърът на нашата идея – доколко е узряло обществото да ни приеме и доколко симпатизанти имаме.

Я виж ти! А Мендерес Кунгюн не искате да го каните. Не разбирам защо, не го ли харесвате?
Аз не го познавам този човек. Този човек изникна в Славяново от мъглата, от нищото. И ни обвини в какво ли не. Между другото с него съм си писал само по форумите и му стиснах ръката за първи път в Славяново, на подиума. И го поканих - заповядай, той каза – не, отказа и изписа след това една камара глупости.

А Адем Кенан ще го поканите ли при вас?
Адем Кенан? Кой е той?

И той искаше да прави партия и наричаше българите “изроди”.
Не го познавам, нивга не съм чувал за него. Чух, че имало някакъв Адем и го свързаха с моя приятел от Белгия, който е член на Контролната комисия на МДС – Адем Хайрула, и се опитаха да направят някакви асоциации с него. Но този човек не го познавам. А, сега си спомних за някакъв луд човек, развявал знаме, обявявал роби някакви. За този ли става въпрос?

Да, за същия.
О, не абсолютно не може да се говори за такива неща.

Какво стана с проверката на ДАНС срещу вас? Териториалната дирекция на ДАНС в Търговище разследваше законността на земя, купена от вас и брат ви Али. Ставаше дума за хиляда декара в районите на Търговище, Горна Оряховица и Велико Търново, твърдеше, че средствата за закупените земи са предоставени чрез договори за заеми от физически лица, предимно от Белгия за над 100 хиляди лева. И данните трябваше да бъдат предоставени на прокуратурата.
Да, всичко приключи, всичко е доказано.

Как приключи, какво стана?
Еми, изкараха една сума да доплатим, едни такси, които сме пропуснали да платим. И сега ще ги платим и това е.

В какъв размер е тази сума?
98 000 лева мисля, че беше таксата, която … Не, това не е такса. Точният термин мисля, че беше неплатени данъци.

Сумата никак не е малка.
Еми сега, искам да знаете, че ние не сме счетоводители, които се подписват на трицифрена сума всеки месец.
Т.е. вие имате стабилни доходи, заможни сте?
Разбира се. Ние сме международни бизнесмени, госпожо. Ние имаме бизнес в три континента.
Доколкото знам, един от вас търгува с климатици, а другият - с пилета за африкански държави.
Да, брат ми търгува с климатици за Китай, а аз търгувам с пилета в Африка. А имаме централен офис в Белгия, имаме и филиал в Ротердам.
Чу се, че пилетата са с изтекъл срок на годност.
Не, това не е така. Това са някакви измислици. Това са пилета, които са субсидирани от ЕС и са носачки. И тези носачки не могат да се върнат обратно в страни-членки на ЕС и трябва да напуснат Евросъюза.
Появи се информация, че са ви видели с фес пред РПУ-Търговище вчера.
Да, имам снимка.
Е, защо сте бил с фес пред РПУ-Търговище? Арестували ли са ви? Или просто така се разхождате.
Поискаха ни да ни запознаят с материалите по обвинение в хулиганство.
Какво хулиганство?
Ами те казаха, че учредяването на МДС е било акт на хулиганство. И аз отидох там с феса си. Това е хубав фес. В тон с костюма ми, с вратовръзката ми. Имам снимка в Кърджали сербест форум, там съм я качил. Аз пиша в него форум.
А защо избрахте да си сложите фес?
В тон с костюма ми е. Това е много хубава шапка. Аз бях с френски обувки и английско сако.
Космополитна личност.
Ама разбира се.
Откъде си купихте феса?
От Истанбул.
Като си говорим за писане по форуми, четох ваши признания. Вие казвате: “Аз като потомък и представител на най-голямата империя, съществувала някога под слънцето, а именно Османската… мисля, че днес моят народ е нападнат от многоброен и много опасен враг, който от години иска нашето унищожение…”. Какво точно ви застрашава?
Аз съм такъв, аз съм потомък на тези хора. Не съм застрашен, аз лично не, но етносът ми, моите съратници са. Аз съм сигурен отвсякъде, но не става въпрос за мен, а за моя народ, за моята религия, за моята култура, за моя език.
Добре, де, от какво сте застрашен? Нали има джамии, хората се молят. Има партия, която защитава правата и свободите на гражданите.
Не, ДПС е комунистическа партия, дъщерна фирма на БСП. Тя никога не е била партия на етническите малцинства, никога не е представлявала техните интереси.
Наистина не ви разбирам – какво ви застрашава? Кажете, за да разбера.
Знаете ли, аз например поисках да бъда уведомен информативно в Следствената служба в Търговище на моя роден език. Казаха не може, забранено е, това е България. Казах им – не разбирам български, не го говоря добре.
Ама как не разбирате български, г-н Юзе

TunaBeyi
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2010, 10:30:20 ÖS »

Bulgarca - Türkçe çeviri

, Bu tatil kabul etmedi Mart Üçüncü kutlamak etmeyin. Cumhurbaşkanlığına ve yayınlanacak ağabeyim Ali Başkan Yardımcısı Ben olacaktır. Bulgaristan Federal Cumhuriyeti ve ardından Targovishte eski türk ismi - Eski Dzhumaya dönmek hale gelmelidir. "Ben Bulgar" okulda öğrenme ve ben bir yer veya başka sahip olduğum bir Türk ". Ben karma evlilikler karşı kanıtlanmış zararlı am. Bulgaristan'da, Türklerin soykırım yapılmıştır - Türkiye'de Ermeni soykırımı ile aynı. Ben dünyanın en büyük imparatorluğun ardılı - Osmanlı am gurur duyuyorum. Bu skandal Yuzeirovi kardeşlerin âyetlerini ait - Yuzeir, onun Belçika vatandaşlığına rağmen Bulgar devlet kontrolü iddia. O geçtiğimiz Osmanlı kısaltma ile yeni bir parti kuracağını açıkladı. Döndü ve bir Doğu Ortodoks, Katolik, Ermeni ve ... krishnar beyan edebilmek için. Eğer tanımazsa, üçte Ancak, zaten hazırlamıştır belgeler. Ve mahkeme saldırır. Kadar bir parti yapmak biz çalışacağız. Diye fes ile, Fransızca ve İngilizce chepitsi takım tarafından desteklenen yürümeyi seviyor.

Bay Yuzeirov yarın kutlayacak?
Ne kutlamak için?

Üçüncü Mart, Bulgaristan ulusal tatil.
Hayır, kutlama yok. Bile ulusal tatil olarak tanımayabilir. Bu bir bayram - bir ülke bir başka ülkenin kurtuluşu kutlamak için olmayabilir. Her şey, ama tam olarak değil. Önce aksi Bugüne kadar bu Dokuzuncu Eylül oldu. Her hükümet ulusal tatil değiştirdi.

, Neden ulusal bayramı münasebetiyle bilmezler değil mi?
Beni, Belçika söyleyeyim Temmuz ayının ikinci kutluyoruz, bunu ulusal bağımsızlık olduğunu düşünüyorum. Neden ulusal bağımsızlığı kutlamak? Neden Osmanlı yönetiminden kurtuluş kutlamak? Neden başka tatil kutlamak?

Ne yeni Osmanlı partisi olan yaklaşan oluşumu ile olur dün öğrendi? Okuyucular hatırlatmak için, bu isim hoşgörü, sorumluluk, ahlak ve alternatif ilerleme gruplaşma bir kısaltmasıdır.
Evet, bunun üzerinde çalışıyoruz. Biz Girişimi Komitesi açılış beyanda var. It Duma "da" 24 Şubat'ta geldi.

Neden Duma mi?
Başkaları ne reddetti.

Yayın için Platin?
Tabii ki, bir taksi olduğunu.

Neden ile acı deneyim Kayıtdışı Myusyulmandemokratichen Birliği sonrasında yeni bir parti deneyin?
Hayır, bu deneyim değildir. Bu etkili bir Kurucu Meclis üzerine Myusyulmandemokratichniya Birliği - B. Ama hakkında (konuşma kurulmuş bir parti inşa edilmiştir.) Ancak, çünkü başbakan, ülkede cumhurbaşkanı ve önde gelen oyuncular daha önce bunun anayasaya aykırı olduğunu belirttiler ve beklemediğini kaydı (onu, YTH için Ülke - Lisans) adli makamlar tarafından, çünkü doğrudan sipariş - It kayıt yok. Şeyler küçük sorunları, eksiklikleri bakarak A ve AA protakva. Bu yüzden ikinci bir organizasyon kurmaya karar daha çok, daha çeşitli etnik grupların topluluklara açık liberal olmak ve bu ad - gruplandırma seçti. Farklı din ve etnik grupların temsilcileri bulunmaktadır.

Ne olduğunu daha açık olacak ve liberal demek? Placard bireylerin bir dernek "olarak Myusyulmandemokratichniya Birliği Were İslam'ın ahlaki ve etik normlar kabul etti. Onları uzun sürer?
Bu tam olarak neler tehlikede vatandaşlarımıza, diğer dinlerden ve etnik gruplardan gelen vatandaşlarımız ve onlar bu sadece Müslüman bir parti olduğunu söyledi. Yüzden kelime "İslam" şimdi gitti, orada zaten hoşgörü, sorumluluk, alternatiftir. Bunlar yerini, ama onları koymak genellikle bizim tüzük olduğunu.

Neden Menderes Kungyun Ortak seçtiniz?
Kim ki Menderes Kungyun ile ortak olduğunu söyledi?

O BNR için yeni parti, daha sonra bilgi çalıştırın dedi.
Bu onun iddiadır. Bu açılış bildiriminde üyelerimiz, o alışkanlık arasında bile görünmüyor. Bile Girişimi Komitesi. Kesinlikle tutulumu.

Kimler yeni organizasyon katılır?
Biz kurucu üye olan - Ben kurucu № 1, kardeşim bir kurucusu № 2. Girişim Komitesi olarak annem, ablam, bizim destekçileri, yakın bir düşüncemiz ile ilişkilidir.

Bu küçük bir aile partisi gibi görünüyor ... Sadece yakınları bunu mi?
Hayır, biz de yabancı var, ama ilk konum, biz başlatanlar vardır. Çevresinde ilk 15 kişi bizim çok yakın Associates - akrabaları vardır.

Nasıl ortak kurucuları?
51.

Arasında etnik, Yahudi Ermeni Bulgarca?
Evet. Biz, bir Yahudi, bir Hare Krishna Bulgarca vardır. Hatta din onu bilmiyorum.

Krishnar Ve çektiğiniz.
Evet, krishnar, Katolik ve Ortodoks. Var bir, ama var. Onlar bu 51 kişi bulunmaktadır. Ve 600 üyesi, bir bildiri ve açıklama bulundular. Şimdi yer ırk, cinsiyet veya dindir. Artık bu 600 kişi - onlar Yahudi, ister İster Müslüman ya da Hristiyan ne olduğunu söylemek yapabiliyor. Bu sadece bir deklarasyon ki Osmanlı üyesi olmak istiyorum belirten bir.

Partinin adı da bazı dernekler kadar stirs.
Her ne istiyor. Biz bu sözleri koyun ve almak.

Değil bilerek ve aranan ismi yanlışlıkla tam olarak bu kısaltma aldı?
Evet. Çünkü Bulgaristan çok uluslu bir ülkedir Biz Birleşme kelime, ilgilendi, biz ulusların bir grup, etnik ve dini temsilcileri bulunmaktadır. Hoşgörü çok önemlidir.

Hiç Osmanlı Myusyulmandemokratichniya Birliği'nin kaderi takip edebilirsiniz kaygı mı?
Endişeli, bu nedenle üçüncü bir parti ile tamamladı. Paralel bir üçüncü taraf için belgeleri hazırlamak.

Hadi ... kaç parti yapacak, Bay Yuzeirov?
Sırasında kayıtlı partiler.

Hangi üçüncü?
Let Us şimdilik gizli kalır. Şimdi Osmanlı hazırlar. Ret durumunda derhal üçüncü üye ol.

Bir süre önce "Her Gün" söylendi olduğu takdirde MDS Antichrist bir parti yaratacak kaydı. O tarafa gidiyorsun?
Hayır, eğlenceliydi.

Nasıl çalışma hızı, ben bakma eğlenceli değil seyrederek. Neden gerektiğini taraf?
Kesinlikle. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak istiyorum.

Ah!
Ve şimdi cumhurbaşkanı aday var.

Kim bu insanlar?
Yuzeir Yuzeirov cumhurbaşkanlığına aday.

You? Ve kardeşi Ali kesinlikle bir başkan?
Ben cumhurbaşkanlığına aday ve AM kardeşim başkan yardımcılığı için bir aday.

Oldukça ciddi niyet.
Tabii ki.

Sen vatandaşlık ile ilgili bir sorun var mı? Bunun ne devlet başkanı için birkaç aday olduğunu takıldı - Georgi Pirinski istifa etmek zorunda kaldı, ürkek isteği Sergey Stanişev ayrıca, çünkü Bulgaristan doğdu kılıç karşıladı biliyor musunuz?
Ben ülkenin vatandaşı am, bu bir problem değildir. Ben Belçika Krallığı vatandaşı am.

Sorun, özellikle şu anda Belçika Krallığı vatandaşı nelerdir?
Evet. Eğer bir sorun Belçikalı milliyet, ama uzak olacak Bulgaristan sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak.

Yerel seçim size katılacak?
Tabii, tabii. Cumhurbaşkanlığı seçimleri düşüncemiz bir barometre olacak - nasıl toplum ve nasıl sempatizanlarının bize kabul olgunlaştı.

Kendine bak! Bir Menderes Kungyun değil davet etmek istiyorum. Ben neden sizin gibi ne anlamıyorum?
Ben bu adamı bilmiyorum. Bu adam sis, Slavyanovo geldi Out of Nowhere. Ve biz etajer suçluyorlar. Bu arada ben sadece forumları yazılı ve podyumda Slavyanovo yılında ilk kez elini salladı. Ve ben onu davet - edilir, dedi - hayır, ret, sonra bir boyalı ev saçmalık.

Bir Adem Kenan arama size zaman?
Adem Kenan? O kim?

Ve bir parti yapmak ve Bulgaristan "freaks" adlı istedim.
Bunu duymamış nivga Bilmiyorum. Ben herhangi bir Adem ve Arkadaşıma Belçika kim Denetim Komitesi MDS üyesi - Adem Hayrula ve onunla bazı dernekler çalıştı bağlı duydum. Ama bu onu bilmiyor. Şimdi, bir deli düşündüm, bayrak flep herhangi bir köle açılması. Bu orada konu?

Evet, aynı.
Oh, kesinlikle böyle şeyleri konuşamayız.

Ne karşı SANS kontrol oldu? Targovishte içinde SANS Bölgesel müdürlüğü toprak yasallığı sizin ve kardeşi Akın satın araştırıyor. Biz Targovishte, Gorna Oryahovitsa ve Veliko Tırnovo bölgelerinde binlerce hektarlık hakkında, bu arazi alımları için fonları bireyler için kredi sözleşmeleri ile, Belçika ağırlıklı için 100 bin fazla edinilebilir savundu konuşuyorsun. Ve veri kovuşturmaya sunulmalıdır.
Evet, her şey bitti, her şey kanıtlanmıştır.

Ne kadar yakın, ne oldu?
Well, doplatim bir miktar harcamak, bazı ücretler, biz ödemeyi unutma. Şimdi bunları ödeyecek ve bu kadar

Ne düzeyde miktarı nedir?
98 000 leva bir şarj ki ... Hayır, bu bir ücret değildir olduğunu düşünüyorum. Ben ödenmemiş vergi olduğunu düşünüyorum kesin terim.

Miktarı hiç de küçük değil.
Eh şimdi, seni bizim kim üç haneli miktar her ay imzalanan muhasebeciler değil, bilmek istiyorum.
Ie sen, sen zengin bir sabit geliri var mı?
Tabii ki. Biz uluslararası işadamları, bayan vardır. Üç kıtada işletmeler var.
Bildiğim kadarıyla, bir klima ve diğer ile ticaretinin - Afrika ülkeleri için tavuk ile.
Evet, kardeşim Çin için klimalar ile, ve Afrika tavuk ile ben ticaret dağıtılır. Ve Belçika merkezi varsa, Rotterdam bir şubesi var.
Bu tavuk süresi dolmuş duydum.
Hayır, bu böyle değildir. Bu bazı cihazlar vardır. Bunlar AB ve tavuklar tarafından sübvanse olan tavuk vardır. Ve bu katmanlar Üye Devletler ve iade edilemez AB bırakmak gerekir.
Bir bilgi size önce bir fes-Targovishte Emniyet Müdürlüğü ile dün gördük.
Evet, bir resim var.
Öyleyse neden RPD için fes ile edildi Targovishte? Size tutuklandı? Ya da sadece etrafında yürüyüş yapmak.
Bize Sorular holiganlık suçundan bizim malzemeler ile tanıma.
Ne serserilik?
Iyi onlar MDS kurulması serserilik bir hareket olduğunu söyledi. Ben orada fes gitti. Bu hoş bir fes. Benim kravat benim takım doğrultusunda. Ben Kırcaali serbest forumda bir resim nerede yükleyin var. Bir forumda yazmak.
Ve neden bir fes koymak seçti?
Benim kılık doğrultusunda f. Bu çok güzel bir hat is. Ben Fransızca ve İngilizce ayakkabı ceket vardı.
Kozmopolit kişilik.
Ama tabii ki.
Nerede fes buy?
Istanbul Gönderen.
Gibi ilgili forumlarda yazarken konuşmak, senin itiraf okuyun. You say: "Ben soyundan ve büyük imparatorluğun temsilcisi olarak şimdiye kadar güneş altında, yani Osmanlı var ... Benim millet kim yıldır ...." bizim imha arayışına ve çok tehlikeli birçok düşman tarafından saldırıya olduğunu düşünüyorum Tehdit Tam olarak ne istiyorsun?
Ben, ben bu insanların soyundan am bir am. Ben tehdit değilim, ben şahsen, ama yapmak benim etnisite, arkadaşlarımın vardır. Eminim her yerde, ama benimle ilgili ama benim halkım, benim din, benim kültür, dil benim için.
Tamam, ne tehdit mi? Orada, insanların dua cami var. Var ki, vatandaşların hak ve özgürlükleri savunan bir parti.
Hayır, HÖH Komünist Partisi BSP bir yan kuruluşudur. Etnik azınlıkların kendi çıkarlarını temsil hiç Bu hiç bu parti.
Seni gerçekten anlayamıyorum - ne tehdit ne? Var anlamaya.
Sen, ben istedim bilgilendirme İstihbarat Servisi Targovishte benim anadillerinde söylenecek biliyorum. Onlar yasaktır söyledi, bu Bulgaristan olduğunu. Ben onlara - Ben Bulgarca, iyi bilmiyor anlamıyorum.
Ama nasıl Bulgar anlamıyorum, Bay Yuzeirov, biz, ne dili konuşan nelerdir?
Bekle, anlıyorum Bulgarca, ben 6 dil konuşuyoruz. Sana daha 5 dillerde konuşabilirsiniz. Ama, onu seçmek dedi, bu doğru benim anadilini konuşmak gerekir. Onlar bana - yasak olamaz, bu Bulgaristan olduğunu. Şimdi serserilik için beni dava bir olgu var. Söyle - Bay ve Bayan Yargıç anlamıyor, ben istiyorum dilimin haberdar olmak için. Cevap aynı doğru olacaktır.

Sen, değil bir Bulgar vatandaşı doğar?
Madam, sanırım sen ve dünya ve okumuş olduğunuz Avrupa ve onun sağ olduğunu biliyorum - dil, sorgulanabilir tercih etmeye çalıştı ve devlet tarafından bilgilendirilir. Bu benim insan hakkıdır. Belçika'da Ben, Fransızca, Bulgarca Flaman veya Türkçe. Bu dört dilde 95% onları anlıyorum. Orada, subay konuşmak istediğiniz dil soruyor, çünkü bazen biz illerden Kıbrıslı Türk yapmak ve o konuşuyor bazen Bulgarca say, türk çok kötü. Nitekim, o konuşuyor türk, iyi ama anlamıyorum. Çünkü kim Makedonya'dan gelen bir Bulgarca çevirmen yapmak Bazen, bir Türkçe çevirmen istiyorum.

Neden Flamanca sonra seçti?
Burada görmek çünkü yasak olduğunu söylemek, herhangi bir dil ve izin vermez. Dua ve Fransız, sorabilir ve İngilizce.

Sen Fransızca ve İngilizce ve Türkçe istedi. Neden Flamanca çeviri istiyor musunuz?
Tamam, kaydetmek, sorduğumuzda bir Fransızca veya İngilizce veya Flamanca. Hayır, Flaman dua edecek. Ve ne cevap olacak? Aynı olacaktır. Türk ve Bulgar hukukun değil bir soru bu Bulgar vatandaşlarının yasaklamaktadır. Eğer bir Türk vatandaşı olan onlar, ben Türkçe çevirmen getireceğini söylüyorlar. Eğer Alman vatandaşlarının, Almanca çevirmen bulunmaktadır. Ama Bulgar vatandaşlarının ...

Neden dil ve etnik köken, din bağlamak?
Orada ortak bir şey değildir. Pek çok Katolik ve Ortodoks Türkler biliyorum. Onlar, Türkiye'de% 8-9 altındadır. Orada% 3 ve Yahudiler olduğunu düşünüyorum.

Şimdiye kadar çok. O kadar çok değildir.
Ben, Türkler biliyor ve ateistler. Türklerin% 50 ateistler vardır.

Şey, o biliyorum.
En büyük sorunu Türklerin yarısı olan ateistler vardır.

I don't see nerede problem.
Sen, bir kişi, iman ve ahlak din bilmiyorum biliyorum, bu içi boş olur. Bu nedenle bu ahlaki krizin aşılması gerektiğini muhafaza var. Ekonomik, siyasi, ama en çarpıcı olan ahlaki olabilir. , Ekonomik daha kötü Biz büyük bir ahlaki kriz bulunmaktadır.

Biz mi? Biz Kimiz? Biz Bulgaristan?
Evet, Bulgaristan. Ben bir Bulgar vatandaşı, biz parti Bulgaristan am.

Gerçekte var çifte vatandaşlık, değil mi?
Evet, şimdi ben çifte vatandaşlık.

Anayasanın değiştirilmesi konusunda ısrar ediyorlar. Tam olarak ne değişti olmalıdır?
Ednonatsionalna, Bulgaristan'ın bir resmi dil, Bulgarca bir ülkedir. Çok şey, avukat onları hazırlamıştır edildi. Ben yaklaşık 37 puan bizim değiştirmek istediğiniz var. Ve çıktı diğer değişiklikler 50 inci yaptığınız gibi diğer oluşumlar. Abe dürüst, revize edilmelidir tüm Anayasa Mayıs söyleyebilirim.

Şehirlerin cadde adlarının değiştirilmesi konusunda ısrar ediyorlar.
Israr etmeyin, biliyorum. Güçler, bu 100-yüzde Müslüman nüfusu ile köy Sveta PETKA diyor söylemek gerekir. Ve köyün girişinde kocaman bir haç ile bir şapel yapıldı. Bu bir hakarettir!
Neden hakaret olmalıdır?
Tacizle ilgili bu yöredeki yaşıyor.
Kadar biz Sofya şehir merkezinde cami görmek pencereden konuşmak bekleyin. O beni rahatsız söylemek yola değil. Aksine, arkeolojik anıt f. On
Şimdi bu hoşgörü. Ama neden, kasabada bu kesinlikle Hıristiyan şapel yapamaz ve kesinlikle Müslüman yaparken? Ve neden köy PETKA adında? Bulgaristan'da, Müslümanlar% 15 ve% 15 olan doğru İvan ve Dragan yerine sokaklarda Mehmet Ali söylemektir.
Bize özellikle söyleyelim. Hangi şehir Adımı değiştirmek istiyorum?
Eh, benim köy gibi. It Karaach kjoy siyah ağaç - çeviri (köy) seçildi ve Türk nüfusunun yüzde 100 oldu. Katliamı Türk halkının ...
Onu kim öldürür?
Yabancılar.
Bir şey oldu?
130 yıl önce.
Evet, Kurtuluş sonra. Ve?
Ve yabancılar gelip Türkleri öldürmek ve kara yakalanan kral koymuşlar - yapmak onu Borisov. 4 milyon Bulgaristan'daki Türkler Than şimdi, bu bir soykırım 800 000 sahiptir.
Siz Ermeni soykırımını kabul musunuz?
Evet, şu anda Bulgaristan, orada vardır. Olarak tanınan ve soykırım Ruanda'daki.
Türkiye'nin Ermeni soykırımını kabul etmemiştir.
Bu onun sorunu, itiraf. Olarak kabul ve Bulgar, hangi gerçekleştirmek için devam ediyor.
Ne soykırımı? Bu soykırım şekilleri, ve I don't see it?
Söylemek için mi? 12 şiddet içeren, 12 asimilasyon devlet yeniden adlandırma.
Senin cumhurbaşkanı mecliste şimdi canlanma sürecinin kınama bir beyan olarak kabul edilir özür diledi.
Burada, bu durum olmamalıdır.
Tamam, soykırım imha anlamına gelir. Ve size iyi bir standart olduğunu varsayalım.
Belçika, evet. Ben Ruanda'daki soykırımı tanıması bak. Orada Hutu ve Tutsi kabileleri olacaktır. Onlara kötü muamele yönetmek Bu büyük güçlerin üzerine intikam politikası - kötü muamele olduğunu.
Ve ne bağlantısı nedir?
Bu ters Bulgaristan yapılmaktadır. Ben Yahudiler ve Ermeniler gibi azınlıkların, don't iztochnopravoslavieto onları ilişkilendirir. Sana olarak bulunmaktadır. Sivil hizmeti olan ne Türk ne Müslüman, ne Pomak. Bulgaristan'da İslam karşı ayrımcılık olduğunu.

Sen separitistka parti mi?
Separitistka parti ne demek?
Bulgaria alanları toplamak için.
Hayır, ama federal hükümetin bir destekçisiyim. Ben gözyaşı ve istemezseniz diğer ülkelere katılmak. Ama tarih gösteriyor ki, federal sistem daha fazla ülke, Bulgaristan gibi başarılı olur. Ne Amerika'da durum, İsviçre, Belçika olduğuna bak. Her devletin kendi Parlamentosu tarafından yönetilir.
Bulgaristan'da orada valiler nelerdir?
Ancak devlet ilgilidir.
Ve Targovishte güç alarak, ne yapardın?
Önce kanun yapmak istiyorum - her bölgenin kendi tarafından yönetilmektedir ... Burada% 10 ve asla 7 milyon bir yasa aracılığıyla çıkarlarını korumak bas edemez devlet vardır. Eğer güç almak, biz Eski Dzhumaya olmak bir karar Targovishte adını değiştirmek için yapabilirsiniz.

Balama
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Herşey değişir, biz de onlarla değişiriz!

E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2010, 01:12:41 ÖS »

Yahu bu vatandaş Haynya'yı ve Konya'yı ayırt edemezken "Ermeni soykırımı" hakkında fikir beyan etmesi abesle iştigalden başka bir şey değil, diğer zırvalıklarını saymama bile gerek yok. En iyisi mi gitsin adına bir vakıf yapsın ve parası ile aklı ermediği işlere ehil kişilerden yardım alsın.

turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #3 : Mart 11, 2010, 06:24:27 ÖS »

Üzeyir kardeşimin (ermenilerle) ilgili açıklaması büyük bir talihsizliktir,şahsen ben,Üzeyir beyin bilgi eksikliğinden dolayı bu konuda yaptığı talihsiz açıklamadan ötürü, yüce TÜRK milletinden özür dilemesini bekliyorum,öteki tarafta da dileyebilir sorun değil!..
Sanırım Üzeyir kardeşim ömründe hiç (ermeniye) rastlamamış,bu evrimini tamamlayamamış koca burunlu kıllı yaratıkların nasıl bir bela olduklarının farkında bile değil,mert kardeşim Üzeyir!..

Evveli akşam Fatih Altaylı'nın  sunduğu Teke Tek programında, Yusuf Halaçoğlu hocam
sözde ermeni soykırım iddialarını yabancı devlet arşivlerinin belgeleriyle çürüttü,
Yusuf hocamın karşısında oturan (evrimini tamamlayamamış koca burunlu kıllı yaratık Sevan Nişanyan) ise herhangi bir kanıt göstermeden,sadece hakaretler yağdırdı Yusuf Halaçoğlu hocama!..

Lütfen aşağıdaki linki herkes çok iyi incelesin,onun bunun propagandasına kanıpta konuşmak çok saçma,atalarımızın kemiklerini sızlatmayalım n'olur!!!

http://www.devletarsivleri.gov.tr/kitap/kitap.asp?kitap=991&belge=991

Tek Millet İki Devlet
TunaBeyi
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #4 : Mart 11, 2010, 09:23:41 ÖS »

Bu röportajdaki sorun sadece sözde Ermeni soykırımı konusumu yani ?
 Bence baştan aşağa saçmalıklar ile dolu.
Belçikada , Almanyada , Amerikada yaşayan soydaşlarımızdan doğru dürüst yaklaşımlar beklemek ile hata ediyoruz galiba. Veya hep kötü örnekler ile karşılaşıyoruz.
Rousseauların , Descarteslerin , Machiavellilerin , Kantların … memleketlerinden kalkıp Bulgaristan Türkleri için kafalarında sadece fes ile gelmek  bize verilecek en büyük zarardır.
Fesi simge seçen kişi veya kişiler hiç onun Osmanlıya nezaman , nereden ve ne için getirildiğini biliyorlarmı ?
Tarihten , ilimden yoksun bir halde kamuoyu önüne çıkıp hangi hak ile bizim temsilcimiz olarak kendinizi taktim edebilirsiniz.
Hele hele neye dayanarak Osmanlı adını bir siyasi parti ismi olarak sunabilirsiniz.
Kimsenin Osmanlı üzerinden prim yapmaya hakkı yok.
Ben şimdi size oy vermesem Osmanlı karşıtı mı olacağım yani.
Varmı böyle bir saçmalık.
Osmanlardan , Yıldırım Beyazıtlardan , Murat Hüdavengarlardan , Yavuz Sultan Selimlerden , Fatih Sultan Mehmetlerden sonra hangi kudret kendini onların temsilcisi gibi gösterebilir.
Ve kalkıp Bulgaristan federatif bölgelere bölünmeli demiş . Merkezi sistemi benimsemiş Osmanlının adına özenen  bir parti bunu nasıl söyleyebilir.
Açık açık zamanında kimlerin o bölgede devlet kurmaya çalıştığını söylesenize.
Neden Osmanlı ve Türklerin adı arkasına saklanıyorsunuz.
Bu röportaj faşist Bulgarları daha da provake edecektir. Faşist olmayanları da o yöne iter.
Ne kazancımız oldu şimdi ?
Biz Doğan sultasından şikayet ederken beterin beterini yapmakda neyin nesidir.
 Yunanlılar , Ermeniler gençlerini özellikle en iyi üniversitelerde okutup yaşadıkları devletin en üst kademelerine gelmesi için destekliyorlar.
Sonrada gelsin tasarılar , gitsin baskılar. Ya biz ?
En son İsveçteki sözde soykırım tasarasına bir Türk milletvekili destek verdi.
Bulgaristanda da görülen köy klavuz istemiyor .
Yeter artık.
Bulgaristandaki Türkler eğitim sorunu var.
Bulgaristandaki Türkler kültürel problemler yaşıyor.
Bulgaristandaki Türkler doğru düzgün iş bulamıyor.
Bulgaristandaki Türkler hala Bulgar bürokrasisi tarafından dışlanıyor.  
İkinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar.
Var mı bunlara çözümünüz ?
Yoksa susun

« Son Düzenleme: Mart 12, 2010, 09:39:14 ÖÖ Gönderen: TunaBeyi » Kayıtlı

turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2010, 02:29:30 ÖÖ »

Bu röportaj faşist Bulgarları daha da provake edecektir. Faşist olmayanları da o yöne iter.

Değerli kardeşim otuz sene bulgaristanda yaşadım,Türkler söz konusu olunca FAŞİST olmayan bir tane dahi bulgar'a rastlamadım,boşuna kaygılanma, zamanla her şey düzelecek,elbet günün birinde kafamıza dank edecek..

Yeter artık.
Bulgaristandaki Türkler eğitim sorunu var.
Bulgaristandaki Türkler kültürel problemler yaşıyor.
Bulgaristandaki Türkler doğru düzgün iş bulamıyor.
Bulgaristandaki Türkler hala Bulgar bürokrasisi tarafından dışlanıyor. 
İkinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar.
Var mı bunlara çözümünüz ?
Yoksa susun

Doğrusu arkadaşın biri çözümü bulmuş,bende o dediklerine %100 katılıyorum..

http://kircaalihaber.com/?pid=8&id_aktualno=110
« Son Düzenleme: Mart 12, 2010, 02:31:21 ÖÖ Gönderen: turkoman2023 » Kayıtlı

Tek Millet İki Devlet
turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2010, 08:38:18 ÖS »

Bu vatandaş zavallıdır. Kulüp kurup tabelasına dostuk yerine dosluk yazarsa bundan fazla bir şey beklememek lazım.

Bu o kadar sorun değil,hatayı reklamcı-tabelacı da yapmış olabilir..

Adam öteki tarafta resmen Orhan Pamukyan gibi konuşuyor,Nuh diyor Peygamber demiyor..
Bi taraftan Osmanlı hayranıyım diyor,öteki taraftan Osmanlıyı (Kıllılara) soykırım yapmakla suçluyor,çelişkiler içinde ne konuştuğunun farkında değil...

Tek Millet İki Devlet
Balama
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

Herşey değişir, biz de onlarla değişiriz!

E-Posta
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2010, 10:21:04 ÖS »

Yahu hatayı başkası yaptıysa o yanlış yazıldığını görmüyor mu yoksa okuması yok mu? (yok). Neyse,  basın ile "muhabbetlerinde" de partisinin marşı olarak Ceddin Deden'i Çetin dede yapmıştı "peki ne diyorlar?" sorusuna ise; "bilmiyorum ama müziği hoşuma gidiyor!"  Grin demişti.

Ayrıca, cahilce, eğer demokratsanız bunu böyle kabul etmeniz lazım diyerek Türkleri soykırımla suçlamak gaflet değil de ne? Böyle şerefsiz "dost" düşman başına.

Bir zamanlar ben bu üfürükten tayyareye tetikçi dediğimde benim ne demek istediğimi pek anayan olmamıştı. Aksine alkış tutanlar olmuştu aferin-bravo-molodets.

Herşey değişir, biz de onlarla değişiriz! ama okadar da çabuk değil be kardeşim.
« Son Düzenleme: Mart 13, 2010, 10:54:54 ÖS Gönderen: Balama » Kayıtlı

emir_kj
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2010, 01:21:46 ÖS »

Resimdeki arkadasin biyiklari da var,kesin nurcu  Grin
suzy
Global Moderator
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

İnsanlara üçüncü bir şans verme - ikide kal...

Site E-Posta
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2010, 05:26:25 ÖS »

Cheesy politikacılar palavra sıkmayı sever zaten - belki de amaçları sadece koltuk davası - ondan sebep köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek * ondan sonra belki dayıyla daha da akrabalışırlar ... belki de heykeltraşımız gibi domuz çevirmeler sırada - belki de iki tarafa hoş gelsin diye Meşeno çevirme olcek - kuzu svinsko bir arada Smiley)) silikonlu şarkıcılarla mevlitçiler yanyana olduğu gibi ...  Cheesy Cheesy Cheesy yaw demokrasi var herkes serbest ... oy verenler düşünsün  Cheesy

turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2010, 08:55:22 ÖS »

Resimdeki arkadasin biyiklari da var,kesin nurcu  Grin
Kesin,ama olsun sorun değil,bıyıklan sakallan derdimiz yok..

Tek Millet İki Devlet
turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #11 : Mart 14, 2010, 09:06:44 ÖS »

Varmayin Yuzeirov'un ustune , cahilmiste bilmem neymiste...Sanki Slavyanovo'da da  Oxford vardi...Tartisilimasi gereken Yuzeir kardeslerin baslattigi ilklerdir,siz sadece hatalarini goruyorsunuz.Cesaretlerinden oturu ben ikisini de cok begeniyorum.Sikiysa siz de birseyler yapin da gorelim bakalim Smiley

Soykırım yapmakla suçlanacak en son millet biziz Emir,herkesin ağzından çıkanı kulağı duyması lazım..
Atalarımızı (soykırımla) suçlayana dek manevi desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik Üzeyir beyden..
Adam gibi çıkıp özür dileseydi,yine esirgemezdik desteğimizi!!..

Tek Millet İki Devlet
Halim ÇAVUŞOĞLU
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 05:02:32 ÖS »

Resimdeki arkadasin biyiklari da var,kesin nurcu  Grin
Kesin,ama olsun sorun değil,bıyıklan sakallan derdimiz yok..

Cool Tamam bıyıklan, sakallan derdimiz yok ama... bence o bıyıklar nurcu bıyığı değil ! Hele-hele yazdıkları, bir nurcunun "yazarsam çarpılırım" diye düşüneceği hususlardır. Çakmak-çakmak bakan bu delikanlı, Deliorman aslanı mıdır nedir ? Önerilerinden "- Mehter müziği bandosu kurulması"nı, biz Batı Trakya'da yazıya döken olsa ne olur diye aklımdan geçirdim... Nerdee, valla Yunanlı "Devlete karşı bağımsızlık bayrağı açtılar" diye yaygaraya başlar. O zaman, demek ki düne kadar totaliter rejim-motaliter rejim ama...bazı açılardan Bulgaristan farklı unsurlara karşı Yunanistan'dan daha "hoşgörü"lü. Bizim palikaryanın ülkesinde ise varsa-yoksa "horgörü". Eleştiriye açık yönleri bir yana, Üzeyirov kardeşlerin dile getirdikleri, federasyon görüşleri, Bulgarca başharfleri itibarıyla kısaltması (Osmanlı'yı hatırlatan) "OTTOMAN" olan siyasi parti kurma teşebbüsleri ve daha bir sürü husus,... bizim Batı Trakya'da peşinen topun ağzına konup fırlatılmayı kabul etmek anlamına gelir. Demek ki Yunanistan değil ama Bulgaristan bu konularda uygun bir yapıya sahip bulunmakta. Bununla birlikte, zıtlık oluştururcasına, koskoca Bulgaristan'da tabir-i caizse bu türden açıklamaları yapma ve tutum-tavır takınma cesaretini ortaya koyabilen kaç Türk var ? Somutlaştırayım, kaç Türk politikacı var ?! Bu itibarla ben de Emir'e katılıyorum ve cesaretlerinden ötürü Üzeyirov kardeşleri beğeniyor ve kutluyorum. Türkçe dilbilgilerinin zayıf olmasından hareketle kendilerine yöneltilen alaycı eleştirileri ise yadırgıyor ve yakışıksız buluyorum. Ve hakikaten şaşıp kalıyorum. Yahu amaç, birer-ikişer kendi insanlarımızı çizip atmaksa...hiç uğraşmayalım. İşi, zorla-asimilasyon döneminde şu yada bu nedenlerle Bulgarla işbirliği yapmıştır diye taaa oralardan başlatıp konu-komşuyu, hısıp-akrabayı deşifre edelim, "Yahu ben o zaman zor durumdaydım, mecburdum" diyecek olsalar da "Yok kardeşim, çabuk Bulgar tarafına" diye ızgırım çekip def edelim. Amaç bu mu yani ? Neden kendi kardeşlerimizi, yer-yer hataları olsa, dilleri sürçse dahi, bunları konuşmak ve açıklığa kavuşturmak yerine... "Türk olmaktan defol ! Durma burda ve Gelme bu tarafa !" der gibi dışlama çabası, adeta yarışı içine girmekteyiz ? Üzeyirov kardeşlerin google sözlüğü ile Bulgarca'dan Türkçe'ye aktarılan demeçlerine gelince... Yapmayınız arkadaşlar, o tercümeye sağlıklı bir tercüme olarak nasıl bakabiliriz ? Hiç olmazsa en önemli 5 yada 10 cümlesini biraz zahmet gösterip tercüme ederek buraya aktarırsınız, böylece sağlıklı ve uslubu yerinde "yıkıcı" değil "yapıcı" bir tartışma ortamı yaratmış olursunuz. Yoksa.... buradan gördüğüm "KÖR DÜĞÜM".  Sad
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2010, 08:39:22 ÖS Gönderen: Halim ÇAVUŞOĞLU » Kayıtlı
ediz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2010, 09:38:32 ÖS »

HAINLERIN YUVASI YOKEDILDI !!!

http://smart.freesmfhosting.com/

YAŞASIN HÖH-DPS !!!

turkoman2023
Hero Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

E-Posta
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2010, 10:47:01 ÖS »

HAINLERIN YUVASI YOKEDILDI !!!

http://smart.freesmfhosting.com/

YAŞASIN HÖH-DPS !!!

Değerli kardeşim,öteki taraftaki arkadaşları hain olarak nitelendirmen çok yanlış bana göre..
Ne olup bittiğinden haberim yok, fakat 3-4 günden beri erişim yok o tarafa..
Adem kardeşimiz bilgilendirirse memnun oluruz..

Tek Millet İki Devlet
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.148 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu